Символи-назви явищ природи у творах письменників Буковини кінця ХІХ – початку ХХ ст. - Івасюта, Марина (My University, 2021)
Вироблений упродовж століть символічний код української мови репрезентований у вербальних символах, сприйняття і тлумачення яких можливе з урахуванням контексту національної культури. У статті проаналізовано символи-назви явищ природи як «ретранслятори» архетипних образів, історично значущих смислів, культурної самоідентифікації на матеріалі творів письменників Буковини кінця ХІХ – початку ХХ ст.
Keywords: символ; образ; письменники Буковини; загальнонаціональні особливості; індивідуально-авторські особливості