ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ІМІТАЦІЙНО-ІГРОВИХ ЗАСОБІВ У ПРОЦЕСІ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ З УЧНЯМИ МОЛОДШОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ В УМОВАХ НУШ - Івасюк, Олексій (My University, 2024)
Дослідження присвячене розробці технології розвитку рухової діяльності молодших школярів з використанням імітаційно-ігрових вправ під час навчання бігу. Визначено актуальність формування рухових навичок у дітей 6-річного віку як основи їхнього фізичного та інтелектуального розвитку. Доведено, що ефективність навчання залежить від організації занять, застосування ігрових методів, зорової наочності та врахування особливостей техніки бігу. Розроблена та апробована методика сприяє підвищенню мотивації дітей до занять фізичною культурою, формуванню правильного бігу та розвитку інтересу до фізичної активності. Практична значущість полягає у створенні рекомендацій для освітнього процесу.
Keywords: рухова діяльність, імітаційно-ігрові вправи, фізичний розвиток, інтелектуальний розвиток, мотивація, ігрові методи