Семантика параболізмів у сучасній німецькій мові - Заполовський, М.В. (Чорноморський державний університет імені П. Могили, 2014)
У статті йдеться про реалізовані у німецькій мові біблійні параболи та їхні текстові модифікації, які ми потрактовуємо параболізмами. Розкрито особливості семантики цих одиниць дослідження на матеріалі лексикографічних джерел та представлено поняття, які моделюються параболізмами в німецькій мові. Проводиться також розмежування між лінгвістичними категоріями «значення» та «смисл».
Keywords: парабола, біблійний, параболізм, значення, смисл, модифікація, поняття, образ, текст, слово, словник, моделювання