Перспективи розвитку малих аграрних підприємств регіону у контексті формування ринку землі - Humeniuk, Mariana; Nemish, Dmytro; SHELENKO, Diana; Balaniuk, Ivan (My University, 2021)
Наукове дослідження присвячено актуальній проблемі, яка стосується перспектив розвитку малих аграрних підприємств у контексті формування ринку землі. Значу увагу у статті приділено аспектам впровадження земельної реформи Розглянуто соціально-економічні передумови трансформації структури земельного фонду за формами власності. Виділено основні стримуючі чинники розвитку ринку земель сільськогосподарського призначення. Розкрито заходи державної підтримки малих аграрних підприємств в процесі купівлі землі. Показано рівень ефективності функціонування ринку землі з моменту його запуску. Наведено основні позитивні аспекти та проблеми пов’язані із формуванням ринку землі. Досліджено зарубіжний досвід впливу функціонування ринку землі на розвиток малих аграрних підприємств.
PROSPECTS FOR THE DEVELOPMENT OF SMALL AGRICULTURAL ENTERPRISES OF THE REGION IN THE CONTEXT OF LAND MARKET FORMATION
Keywords: мале аграрне підприємство, ринок землі, земля, земельні відносини, регіон, земельна реформа.