Ефективність впровадження комплексної програми фізичної підготовки боксерів (12–13 років). - Буга, Олександр Володимирович (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена проблемі підвищення ефективності фізичної підготовки юних боксерів (12–13 років) на етапі попередньої базової підготовки. Експериментальна програма, що заснована на міжвидовій інтеграції, тривала 12 тижнів включала цільові блоки: домінантне тренування (акробатика, стрибки), сила та ігри з опором (еспандери, функціональні обтяження) для синхронного розвитку сили, швидкості та координації. Рекомендовано впровадження цієї методики у навчально-тренувальний процес спортивних шкіл для підготовки юних боксерів.
Keywords: юні боксери, фізична підготовка, легка атлетика, міжвидові засоби, комплексна програма, спеціальна витривалість.