Роль інтелектуального капіталу в інноваційному суспільстві - Клевчік, Леонід (My University, 2017)
В даний час в умовах нової економіки, коли сучасне інформаційне суспільство характеризується як інноваційне, зважає на інновації як для окремого індивіда, так і для підприємства будь-якої організаційно-правової форми та сфери діяльності, коли суспільство сприймає економіку, як економіку знань, з новими бізнес-процесами, що забезпечують компаніям лідерство і конкурентоспроможність через розбудову інтелектуального капіталу, велике значення набуває розгляд важливості і ролі інтелектуального капіталу, так як саме кваліфіковані співробітники, що володіють необхідним рівнем знань, умінь і навичок, а також інтелектуальна власність здатні вивести підприємство на новий рівень діяльності, а також н е тільки з абезпечити досягнення стратегічних і тактичних цілей, але за допомогою інноваційних інструментів досягти якісно нового стану бізнесу.
Keywords: інтелектуальний капітал; зовнішнє середовище; інтелектуальна власність; інформація; попит