Коливання стоку річки Дністер у середній частині басейну - Герасимчук, Михайло Юрійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
В роботі проаналізований хід середніх річних витрат води річки Дністер протягом 1950-2020 рр. Ряд спостережень за стоком у цьому створі є довшим, він складається з низки періодів різної тривалості (1895-1914, 1917, 1918, 1920-1929, 1940-2020), розділених пропусками. Формування суцільного ряду спостережень є предметом окремого науково-практичного дослідження. Ряди опадомірних спостережень на більшості опадомірних пунктів у гірській частині басейну Дністра охоплюють період 1946-2020 рр.
Keywords: стік; ряди гідрологічної інформації; середній річний стік; Дністер