Ясинський В.К., Юрченко І.В. Про існування розв’язку задачі Коші нелінійних стохастичних диференціально-функціональних рівнянь з частинними похідними спеціального вигляду // Кібернетика та системний аналіз.– 2026.– Т.62, №2.– С.153–158. - Юрченко, Ігор Валерійович; Ясинський, Володимир Кирилович (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2026)
Розглянуто стохастичну модель процесів, які описуються системами нелінійних стохастичних диференціально-функціональних рівнянь в частинних похідних спеціального вигляду з урахуванням як дифузійних збурень типу броунівського процесу, так і пуассонових перемикань. Доведено існування розв'язку задачі Коші для таких систем. Отримані результати можна використати при дослідженні асимптотичної стійкості розв'язків подібних систем.
Розглянуто стохастичну модель процесів, які описуються системами нелінійних стохастичних диференціально-функціональних рівнянь в частинних похідних спеціального вигляду з урахуванням як дифузійних збурень типу броунівського процесу, так і пуассонових перемикань. Доведено існування розв'язку задачі Коші для таких систем. Отримані результати можна використати при дослідженні асимптотичної стійкості розв'язків подібних систем.
Keywords: стохастичні диференціально-функціональні рівняння з частиними похідними; існування розв'язку