Аналіз пропозицій українських туроператорів по курортам та готелям Болгарії. - Вишневська, Діана Сергіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
В бакалаврській роботі розкрито розвиток туризму в Болгарії, включаючи історичні аспекти та вплив географічного положення на туристичну привабливість країни. Проаналізовано морські курорти Болгарії, їх специфіку, переваги та недоліки. Здійснено огляд готельної бази, системи готельних ланцюгів та закладів розміщення. Виявлено проблеми розвитку готельної бази болгарських курортів та запропоновано шляхи їх вирішення. Оцінено пропозиції українських туроператорів щодо готелів у таких курортах, як Албена, Золоті піски, Несебр та Сонячний Берег. Проведено порівняльний аналіз умов розміщення та рівня сервісу.
Keywords: туризм, Болгарія, курорти, готелі, українські туроператори, готельна база, проблеми розвитку, пропозиції.