Комп’ютерні ігри: сутність генеза, еволюція - Чікарькова, Марія; Чєпєлєва, Анна; Слоневська, Ірина; Горбань, Олександр; Абрамович, Семен; Хоптяр, Алла; Малецька, Марія; Калашник, Олексій; Пірошенко, Світлана (ФОП Гуляєва В.М., 2024)
Колективна монографія присвячена комп’ютерним іграм як феномену цифрового мистецтва, його філософськ им засадам та культурологічним проявам. Автори виходять з концепції гри як як сталого концепту культуротворчості, притаманного людству з давніх часів, який набував нових смислів та форм виразу протягом різних епох. Акцент зроблено на дискусійих питаннях: класифікація відеоігор, визначення їх місця серед інших видів мистецтва тощо.
Keywords: комп'ютерні ігри, відеоігри, сучасна культура, цифрове мистецтво