Гібридні загрози: нові виклики та можливості для України. - Підгірна, Валентина Никифорівна (Інститут управління, технологій та права ДУІТ, 2021)
Згідно резолюції Європейського союзу, прийнятої 10 грудня 2019 року, гібридні загрози визначаються як широкий спектр скоординованих методів та дій, що використовуються ворожими державами та недержавними акторами з метою ураження вразливих демократичних держав та інституцій, не переступаючи межу формального розв’язання військових дій. Прикладами таких дій названі кібернетичні атаки, втручання у вибори, кампанії дезінформації, включаючи ті, що здійснюються у соціальних медіа. Зусилля з протидії таким загрозам є частиною так званого стратегічного порядку денного ЄС на 2019-2024 роки.
Гібридні загрози: нові виклики та можливості для України.
Економічної географії та екологічного менеджменту
Keywords: Гібридні загрози; Гібридна війна