ВИБІР СЕРЕДОВИЩА КУЛЬТИВУВАННЯ ТА ОПТИМІЗАЦІЯ ПОСТФЕРМЕНТАЦІЙНОЇ ОБРОБКИ БІОМАСИ ЗЕЛЕНОЇ МІКРОВОДОРОСТІ MONORAPHIDIUM SP. - Андрюк, Валентина Василівна (My University, 2024)
Робота присвячена підбору середовища та оптимізації постферментаційної обробки біомаси зеленої мікроводорості Monoraphidium sp. Розроблено оптимальний режим відділення біомаси Monoraphidium sp. за показником ефективності флокуляції: використання базальтового туфу у концентрації 2 мг/мл, відстоювання культуральної рідини 3 доби (для агломерації клітин) та подальше центрифугування – 4000 об/хв, 20 хв.
Keywords: Monoraphidium sp.; культивування; базальтовий туф