Сучасні бази гідрологічної інформації про річки та їх басейни - Ющенко, Василь Юрійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Метою роботи є категоризація та опис існуючих баз даних гідрологічної інформації, а також демонстрація сучасних можливостей використання гідрологічних даних. Предметом дослідження є використання гідрологічних даних з метою проведення гідрологічного та кліматичного моделювання. Основний фокус дослідження зосереджений на різноманітних існуючих базах даних гідрологічної інформації. Основними методами, застосованими в дослідженні, являються метод статистичної обробки та аналізу гідрологічної інформації та метод перетворення даних ETL. Дана дипломна робота вивчає методи збору, збереження та застосування гідрологічних даних, а також методи діджиталізації та стандартизації наявних гідрологічних даних.
Keywords: бази даних; часові ряди; статистика; витрата води; об’єм стоку