Структурні, словотвірні та етимологічні особливості англомовних термінів інфекційних хвороб - Linnikova, Viktoriia; Surodeikina, Tetiana (Видавництво «Молодий вчений», 2023)
Статтю присвячено аналізу особливостей словотворення та етимології англомовної термінології інфекційних хвороб. Її характерними особливостями є системність, дефінітивність, незалежність від контексту, точність, однозначність, відсутність синонімів, експресивна нейтральність, евфонія. Досліджувана термінологія майже повністю побудована на іменниковій основі (93%), тобто її склад є переважно субстантивним, оскільки однією з основних функцій терміна є номінативна. Переважна більшість аналізованих термінів запозичені або утворені на базі класичних мов (грецької та латини), які становлять 50,5% досліджуваних термінів, 40% з них мають мішане походження (також переважно греко-латинське), на третьому місці елементи власне англійського та германського походження (8,2% в сумі).
Keywords: термін; медична термінологія; інфекційні хвороби; термінотворення; етимологія