КОРЕКЦІЯ ПСИХОФІЗИЧНОГО СТАНУ ШКОЛЯРІВ ІЗ СИНДРОМОМ ДЕФІЦИТУ УВАГИ ЗАСОБАМИ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ НА ПРИКЛАДІ УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Чорногуз, Вадим (My University, 2024)
Синдром дефіциту уваги є складним розладом, який виявляється низкою проблем, такі учні характеризуються своєю імпульсивністю, непосидючістю, неуважністю. Нині, дітей з зазначеним синдромом щороку збільшується. Учні з синдромом дефіциту уваги належать до категорії школярів з особливими освітніми потребами й в умовах інклюзивної освіти навчаються у звичайних класах, що викликає проблеми у навчанні, спілкуванні з однокласниками й вчителями. Водночас, одним із потужних засобів корекції психофізичного стану школярів із зазначеним синдромом є засоби фізичної культури, а комплексний підхід до організації рухової активності школярів із зазначеним синдромом, може сприяти покращенню психофізичного стану учнів даної категорії та скорегувати розлади поведінки.
Keywords: синдром дефіциту уваги, психофізичний стан, учні початкової школи, засоби фізичної культури, увага, імпульсивність, гіперактивність.