Побудова карт ризиків лавинної небезпеки за допомогою ArcGIS на основі геоморфологічного аналізу для гірських районів Чернівецької області - Настюк, Микола Григорович; Косован, Василь; Катринін, Олександр (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Виконано аналіз геоморфологічних чинників лавиноутворення в горах Чернівецької області. За допомогою ArcGIS проведено геоморфологічний аналіз та виділено класи лавинної небезпеки. Побудовано картосхему лавинної небезпеки для гірських територій Чернівецької області. Виділено території з підвищеним лавинним ризиком, завдяки ГІС технологіям обраховані площі територій з певними класами лавинної небезпеки. Здійснено опис територій з найвищими класами лавинної небезпеки.
The composition of avalanche hazard maps with the help of ArcGIS on the base of geomorpholog ical analysis for the mountainous areas of Chernivtsi region
Keywords: лавинна небезпека; рельєф; підстильна поверхня; просторовий аналіз; ГІС технології