ОСОБЛИВОСТІ ЗАПОБІГАННЯ НЕГАТИВНИМ ЕФЕКТАМ СОЦІАЛІЗАЦІЇ МОЛОДІ - Karmaliuk, Sergii (Львів : Львівський науковий форум, 2020)
З метою зменшення негативних ефектів соціалізації молоді, насамперед необхідно: суттєво поліпшити стан фізичного і духовного здоров’я молодих людей, активізувати популяризацію здорового способу життя на національному рівні; підвищити рівень превентивного виховання студентської молоді в закладах вищої освіти; розробити та запровадити реальну програму запобігання високого рівня захворюваності та смертності серед молоді; стимулювати молодь до постійної самоосвіти та навчання протягом усього життя; реорганізувати систему молодіжного дозвілля; реформувати систему виховної роботи у закладах вищої освіти; сприяти на державному рівні розширенню використання інноваційного потенціалу молодих людей.
Keywords: соціалізація молоді; особистісні зміни; зміна традиційних каналів соціалізації молоді; особистісно-орієнтований підхід; негативні ефекти в процесі соціалізації молоді; створення цілісної системи запобігання негативним ефектам соціалізації молоді