Організаційна культура, як фактор ефективності в молодіжних громадських організаціях - Григірчик, Андрій Васильович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні підходи до розуміння сутності та структури організаційної культури, визначено чинники її формування в громадських організаціях. Емпірично досліджено особливості організаційної культури у ВМГО «АЙСЕК в Україні» за моделлю Д. Денісона. Проведений однофакторний дисперсійний аналіз (ANOVA) підтвердив статистично значущі зв’язки між окремими аспектами культури та показниками ефективності. Розроблено модель розвитку організаційної культури молодіжних громадських організацій, яка сприяє узгодженості, згуртованості та сталому розвитку спільноти.
Keywords: організаційна культура; молодіжна громадська організація; ефективність; цінності; модель розвитку