ВЗАЄМОДІЯ СІМ'Ї І ШКОЛИ У ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - Молофій, Любов Дмитрівна (My University, 2021)
У сучасних умовах значно зростає роль сім'ї та школи у формуванні всебічно розвиненої особистості, збереженні та зміцненні здоров'я дітей молодшого шкільного віку. Сім'я і школа повинні створити сприятливі умови для збереження і зміцнення фізичного, психічного здоров'я молодшого школяра і формування здорового способу життя. Сім'я, школа і громадськість – головні соціальні інститути, що відповідають за виховання і навчання дітей і підлітків. Вони відіграють провідну роль у становленні та розвитку особистості молодшого школяра, формуванні здорового способу життя, збереженні та зміцненні його здоров'я. Формування позитивної мотивації молодших школярів до здорового способу життя і виховання відповідального ставлення до здоров'я, перш за все, залежить від правильної взаємодії школи і сім'ї, від цілеспрямовано організованої спільної роботи батьків, вчителів початкових класів і медичних працівників. Фізичне та психічне здоров'я дітей молодшого шкільного віку значною мірою залежить від їх активної співпраці та взаємодії в організації та проведенні освітньої, лікувально-профілактичної та фізкультурно-оздоровчої роботи.