Методичні аспекти географо-краєзнавчих досліджень процесів заселення історико-географічного регіону - Круль, Галина (Чернівецький національний університет, 2010)
Висвітлюються основні методичні засади географо-краєзнавчих досліджень заселенських процесів історико-географічного регіону. Виділені головні методи географічного краєзнавства. Значна увага приділяється визначенню часових рамок проведення географо-краєзнавчих досліджень процесів заселення на прикладі окремої історико-географічної одиниці. Визначається місце природних і соціальних чинників впливу на процеси заселення певної території
Keywords: географо-краєзнавче дослідження; процеси заселення; історико-географічний регіон; територіально-часова структура заселення; екістична (поселенська) характеристика регіону; морфометричні характеристики території