Стан, проблеми та перспективи розвитку туризму і рекреації в Чернівецькому районі Чернівецької області. - Яромій, Олег Володимирович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Анотація Тема розвитку туризму і рекреації в адміністративних районах України є актуальною, особливо з огляду на потребу активізувати внутрішній туризм у воєнний та повоєнний період. У роботі досліджено сучасний стан розвитку туризму і рекреації в Чернівецькому районі Чернівецької області. Проаналізовано основні види туризму – пізнавальний, релігійний, водний, рекреаційний, екологічний та подієвий – із характеристикою їх географічного поширення, діючих об’єктів та туристичних маршрутів. Особливу увагу приділено оцінці проблем і перспектив галузі. За допомогою SWOT-аналізу окреслено сильні та слабкі сторони туристичної сфери району, а також можливості та загрози її подальшого розвитку в умовах трансформаційних викликів.
Keywords: туризм, рекреація, туристичні ресурси, Чернівецький район, туристичні маршрути, SWOT-аналіз, перспективи розвитку.