Оптимізаційні методи та моделі : практикум в MS Excel : навчально-методичний посібник - Yakymova, Larysa (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2022)
Навчально-методичний посібник розв’язує проблему забезпечення дисципліни «Оптимізаційні методи та моделі» навчально-методичними матеріалами для проведення практичних занять, самостійної роботи і контролю знань студентів. Вісім практичних робіт, які організовано у два змістових модулі (оптимізаційні методи та моделі лінійного програмування; оптимізаційні методи та моделі нелінійного і динамічного програмування та управління запасами), містять теоретичні відомості, методику розв’язання типових економічних оптимізаційних задач у середовищі табличного процесора MS Excel, індивідуальні завдання і контрольні запитання до захисту практичних робіт. Наведено набір тестових завдань і проілюстровано різноманітні типи тестових питань, які реалізовано у системі дистанційного навчання Moodle. Для студентів економічних спеціальностей та науково-педагогічних працівників.
Keywords: оптимізація, лінійне програмування, теорія ігор, нелінійне програмування, динамічне програмування, управління запасами,MS Excel, Moodle; оптимізація, лінійне програмування, теорія ігор, нелінійне програмування, динамічне програмування, управління запасами, MS Excel, Moodle