Корекція маси тіла студенток засобами силого фітнесу - Король, Тетяна Олександрівна (My University, 2023)
Проаналізовано праці провідних вчених та фахову науково-методичної літературу про сучасні системи й фітнес-технології у фізкультурно-оздоровчій індустрії. Розглянуто три основні категорії найпоширеніших фітнес-програм, охарактеризовано програми аеробної витривалості, силової витривалості та корекції фігури, а також програми, засновані на видах рухової активності силової направленості. Особливу увагу ми зосередили на програмах силового фітнесу. Встановлено птимальну частоту та рівень інтенсивності силових занять, описано параметри, які варто враховувати при дозуванні силових навантажень для жінок, а також розглянуто популярні види вправ, рекомендовані як основні засоби силових тренувань. Важливим було також вивчення процесу планування силової фітнес-програми для корекції маси тіла студенток. Заключним етапом вивчення науково-методичної та спеціальної літератури з теми дослідження був аналіз класифікацій силових вправ.
Keywords: вікова категорія, корекція, маса тіла, силовий фітнес, студентки, фітнес-програми