Рецепція інтелектуальної спадщини Юрія Липи в академічному дискурсі України та світу: бібліометричний аналіз Scopus, Web of Science і Dimensions - Шилюк, Олег (ДНП «Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького», 2025)
У статті проаналізовано наукову рецепцію творчості Юрія Липи (1900–1944) - видатного українського письменника, філософа, лікаря та політичного мислителя, чия інтелектуальна спадщина формувала національну ідеологію в умовах бездержавності та еміграції. За допомогою бібліометричних платформ Scopus, Web of Science та Dimensions здійснено комплексний аналіз наукової присутності Липи у глобальному академічному просторі. Автор вказує на необхідність стратегічного включення спадщини Юрія Липи в сучасну гуманітарну політику, академічну освіту й перекладацькі програми задля відновлення його ролі у формуванні української культурної ідентичності та державницької філософії.
Keywords: історія України; Юрій Липа; бібліометричний аналіз; Scopus; WoS; Dimensions