Фактори впливу на фінансову безпеку малого бізнесу - Третякова, Олена Василівна; Харабара, Віолетта; Грешко, Роман Ігорович (My University, 2021)
Сьогодні малий бізнес відіграє важливу роль у розвитку економіки будьякої країни, й Україна не є винятком. Малі підприємства швидше адаптуються до постійно мінливої кон'юнктури ринку, вносять значний вклад в розвиток регіонів, здатні швидко впроваджувати технічні нововведення і оновлювати виробничу базу. Пріоритетний розвиток малого бізнесу - не самоціль, а одна з основних умов економічного та соціального відродження України. Це не можна розглядати лише як кампанію в системі антикризових заходів. Тому, що це має стати довготерміновим напрямом структурної політики, що забезпечує органічне поєднання відтворювальних і ринкових процесів в нашій країні. Особливого значення в подальших дослідженнях набуває вдосконалення підходів до управління та визначення ризиків і загроз у діяльності підприємств малого бізнесу. Зниження ризиків, що властиві малим підприємствам, можливо шляхом створення механізму державної підтримки процесу управління систематичними та несистематичними ризиками, основним елементом якої являється державна податкова політика у сфері малого бізнесу.
Keywords: малий бізнес; економічна безпека; фінансова безпека; податкова політика; податки