Вивчення творчості письменників Сокирянщини в ЗЗСО - Самараш, Яна Вікторівна (My University, 2023)
У дипломній роботі зреалізовано аналіз літературного життя Сокирянщини від другої половини ХХ – до початку ХХІ століття. Розкрито ідейно-тематичний зміст творів поетів Сокирянщини – О. Бондаря, Г. Будняк, В. Гандзія, І. Гончар, І. Нагірняка, І. Руснак – у зв’язку з виховним потенціалом. Розглянуто прозу М. Брозинського, І. Нагірняка, К. Поповича в проблемно-тематичному аспекті. Запропоновано методику викладання творчості письменників Сокирянщини в ЗЗСО. Розроблено урок літератури рідного краю для ознайомлення учнів із життям і творчістю М. Брозинського. За матеріалами дослідження зроблено висновки.
Keywords: література; поезія; проза; літературний процес; аналіз; систематизація; методика