Аналіз природоохоронних територій м. Чернівці за фітоінвазійним компонентом - Пляс, Оксана Володимирівна (My University, 2022)
Диплoмнa рoбoтa приcвяченa аналізу природоохоронних територій м. Чернівці за фітоінвазійним компонентом. З’ясовано, серед інвазій переважають кенофіти американського походження, які оселяються на всіх біотопах та здатні негативно впливати на аборигенну флору природозаповідних територій міста Чернівці. На окремих біотопах зростає 50 % видів-трансформерів, а саме: «Цецино», дендропарк «Чернівецький», парк Садгірського (вул. Тольяті) та ботанічний сад.
Keywords: інвазійні види рослин; природоохоронні території; біотоп