Біографічні експерименти Лу Сіня (на прикладі повісті “Достеменна історія А-Q”) - Нікоряк, Наталія (Ужгородський університет, 2016)
Аналізується творчий експеримент Лу Сіня у жанрі біографії на прикладі повісті “Достеменна історія А-Q”. Зазначається, що повість постає як узагальнена біографія китайського суспільства початку ХХ ст. та фікціональна біографія “видатної особистості” зазначеної епохи – головного персонажа А-Q. Підкреслюється, що біографічний експеримент Лу Сіня полягає у своєрідному синтезі історичного, біографічного та культурологічного маркерів. Підкреслюється і вплив психоналітичних біографічних праць на творчу манеру письменника.
Keywords: Лу Сінь; біографія; фікціональна біографія; трагічна іронія; читач