Аналіз туристичних потоків і пропозицій українських туроператорів до Греції - Чорна, Богдана Віталіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Магістерська робота є актуальною у контексті зростання зацікавленості українських туристів у відпочинку в Греції та змін, що відбулися в туристичному секторі після пандемії COVID-19. Метою дослідження є виявлення факторів, які впливають на вибір курорту в Греції, а також аналіз туристичних потоків та пропозицій українських туроператорів у цей період. В роботі проаналізовано туристичні потоки до Греції, наведено характеристику популярних курортів та їх унікальних особливостей, розглянуто аналіз динаміки прибуттів туристів на основі статистичних даних. Окрема увага приділена діяльності українських туроператорів та їхнім туристичним пропозиціям. Результати дослідження можуть бути корисними для туроператорів, що працюють із грецьким напрямком, а також для українських туристів, які планують подорож. Отримані дані допоможуть обирати курорт та формувати оптимальні тури для відпочинку.
Keywords: в’їзний туризм, туристичні потоки, туроператор, пропозиції, готелі, Греція.