Вплив штучного інтелекту на якість роботи інститутів розвитку у цифровому світі: аспект менеджменту та адміністрування - (:unkn) unknown (Інтелект ХХІ століття, 2025)
Впровадження високих технологій і проривних інновацій, активне використання ШІ в менеджменті та адмініструванні змінює докорінно якість функціонування інститутів розвитку, роблячи її швидшою, ефективнішою та такою, що позбавляється впливу людського фактору. Щоб досягти цього, слід робити акцент на напрацюванні інструментів та механізмів підтримки ШІ. В статті обґрунтовано, що через застосунок ШІ покращується організаційна культура в інституті розвитку, інституційний механізм реалізується ефективніше, а громада та колективи отримають нову якість цифрового життя. Вказано, що ШІ сприймається інститутами розвитку як нова можливість для якісної генерації робочих функцій у менеджменті. Висловлена думка про те, що технологічні навички та готовність до змін в управлінні вже сьогодні визначають темп і якісну еволюцію бізнес-процесів й бізнес-систем. Науковці стоять на позиції того, що відбувається зміна навичок і компетенцій управлінців та менеджерів шляхом підвищення кваліфікації і перекваліфікації працівників шляхом долученості до машинного навчання на базі ШІ.
Keywords: цифрові зміни, еволюція інструментів ШІ, цифрова якість життя, електронне урядування, готовність до ШІ, рейтингування країн.