Нові послуги в системі маркетингу готельних підприємств: практика впровадження, адаптації та модифікації - Гавриш, Ірина Іванівна; Буднікевич, Ірина Михайлівна; Крупенна, Інга Анатолівна (Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ., 2007)
Розглянуто практику впровадження, адаптації та модифікації нових послуг e системі маркетингу готельних підприємств. Обґрунтовано необхідність постійного впровадження інновацій в процесах пошуку точки диференціації на висококонкурентному ринку готельних послуг. Розглянуто підхід до класифікації форм та видів інновацій та наведені приклади їх реалізації в готельному бізнесі. Звернуто увагу на необхідність виділення піонерних, модифікуючих, адаптаційних інновацій та псевдоінновацій при розробці теоретичних та прикладних аспектів маркетингової діяльності закладів готельного бізнесу. Наведено приклади використання технологічних новацій в практиці провідних готелів, які визначають сучасність готельного закладу та його можливість конкурувати. Звернуто увагу на необхідність розробки готелями послуги, які адаптують популярні новації в соціальній сфері, формують партнерські стосунки з місцевою громадою, презентують соціальну відповідальність закладу. Окремо досліджено сучасну тенденцію в готельному бізнесі – «дружній готель» (Friendly Hotels, Pets Friendly)» з гарантованою можливістю проживання домашніх тварин. Розглянуті аргументи доцільності активного впровадження такої опції з точки зору маркетингу.
Нові послуги в системі маркетингу готельних підприємств: практика впровадження, адаптації та модифікації
Keywords: інновації, готельні послуги, маркетинг, модифікаційні інновації, адаптаційні інновації, псевдоінновації, соціальні інновації.