Методичні рекомендації до семінарських занять з курсу "Історія українського та світового мистецтв" - Баланюк, Юліана Сергіївна; Хілько, Ігор Олегович (Рута, 2022)
Зміст видання відповідає освітньо-професійній програмі підготовки бакалаврів за спеціальністю «Архітектура та містобудування» та програмі дисципліни «Історія українського та світового мистецтва». Висвітлено розвиток мистецького процесу від найдавніших часів донині, зокрема якісні зміни, форми і напрямки культури різних епох країн і народів. Процес вивчення дисципліни спрямований на набуття вміння використовувати сучасні методи пошуку і систематизації інформації, складення бібліографії з різноманітних джерел для прийняття обґрунтованих проєктно-прогностичних та архітектурно-містобудівних рішень. Також вміння систематизувати етапи і напрями історичного розвитку класичних і сучасних архітектурних стилів. Розуміння історичних тенденцій та стильових напрямків в архітектурі і мистецтві та особливості розвитку української архітектури та мистецтва. Сформульовані навчальні цілі змістових модулів допоможуть студентам у підготовці до семінарських занять.
Keywords: історія мистецтва, історія українського мистецтва, історія світового мистецтва