Французька мова для магістрів. Дослідження. Розуміння. Аналіз. Переклад. Редагування (французькою мовою) - Драненко, Галина Флорівна; Стефурак, Олена Валеріївна; Русна, Діана Андріївна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
У виданні використано елементи літературознавчого, дискурсивного та перекладознавчого аналізу, особливий акцент робиться на застосуванні дослідницького підходу до вивчення французької мови на рівні С2. Метою підручника є формування у студентів-філологів навичок фахового аналітичного прочитання художніх та спеціалізованих публіцистичних текстів, написання їх комплексного філологічного й перекладознавчого коментаря французькою мовою, а також уміння синтезувати та критично осмислювати прочитане, висловлювати свою думку французькою мовою різних дискурсивних стилів. Окрему увагу приділено виробленню навичок роботи з науковим дискурсом.
Langue française, niveau Master. Rechercher. Comprendre. Analyser. Traduire. Rédiger.
Keywords: французька мова; французько-український переклад; художній дискурс; публіцистичний дискурс; науковий дискурс; філологічний аналіз тексту; доперекладацький аналіз тексту; резюме; контрандю; синтез