Корекційна педагогіка - Олійник, Марія Іванівна; Мединський, Сергій Володимирович; Андрій, Окопний; Тимчук, Людмила Іванівна (Чернівці, 2021)
Навчальний посібник укладено відповідно до програми навчальної дисципліни «Корекційна педагогіка», передбаченої навчальними планами підготовки фахівців першого (бакалаврського) рівня вищої освіти галузі знань «01 Освіта / Педагогіка» за освітніми програмами «Дошкільна освіта», «Початкова освіта», «Соціальна педагогіка», «Фізична реабілітація». Зміст посібника розкриває загальні основи корекційної педагогіки; орієнтує студентів на засвоєння понятійно-категоріального апарату; розуміння особливостей розвитку, виховання і навчання дітей з порушеннями різних нозологій; оволодіння принципами і методикою організації корекційно-педагогічного процесу. Запропоновані навчальні завдання, спрямовані на формування у студентів гнучкої професійної тактики застосування сучасних методів корекційної допомоги.
Keywords: педагогіка; Корекційна педагогіка; корекція