Буковина в державно-правовій системі Австрії (1774-1918 рр.). - Nykyforak, Mykhailo; Никифорак, Михайло Васильович (Чернівецький національний університет. Видавництво "Рута", 2004)
У монографії на основі нормативно-правових актів, архівних матеріалів та обширної наукової літератури досліджується історія розвитку державно-правових інститутів Буковини в період її перебування у складі Австрії. Для науковців, викладачів, студентів, широкого кола читачів.
Keywords: історико-правові аспекти приєднання Буковини до Австрії; Австрійська адміністрація на Буковині; Представництво Буковини у державній раді; Органи самоврядування; Суд та установи юридичної допомоги; правоохоронні органи; Джерела права та правова освіта