Реформування молодіжної політики України у контексті європейської інтеграції. - Kruglashov, Anatoliy; Сабадаш, Наталія (Політологічні та соціологічні студії: зб. наук. пр. Т. ХVІ. С. 156–175.Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2019)
У статті досліджується напрямки удосконалення організації діяльності органів влади України щодо реалізації молодіжної політики на місцевому рівні з урахуванням завдань щодо реалізації євроінтеграційного курсу України. Особлива увага приділена європейському досвіду формування молодіжної політики у процесі об’єднання територіальних громад та здійснення політики децентралізації. Процеси об’єднання територіальних громад та децентралізація поступово призводять до збільшення повноважень суб’єктів місцевого самоврядування щодо реалізації молодіжної політики, однак ці повноваження не завжди підкріплені необхідною ресурсною спроможністю. Такий стан речей вимагає системного вивчення формування дієвих механізмів виховання патріотично налаштованого, конкурентоздатного покоління та визначення нових критеріїв ефективності реалізації молодіжної політики, відповідної сучасним суспільним процесам, здатної забезпечити правові та економічні гарантії достойного життя молоді, дотримання її соціальних та інших прав. Це обумовлює необхідність здійснення даного дослідження.
Keywords: молодіжна політика, органи влади, публічне управління, європейська інтеграція, децентралізація.