Елементи атомної та ядерної фізики - Підкамінь, Леонід Йосипович; Лазурка, Ірина Іванівна (Чернівецький національний університет, 2021)
У посібнику основна увага звертається на енергетичні характеристики атомів і відповідні їм спектральні закономірності. Розглядаються питання тонкої структури спектральних ліній, їх розщеплення в однорідному магнітному полі. Обгрунтовуються питання квантово-механічного опису будови, енергетичних та спектральних параметрів атомів і наявності хвильових властивостей у мікрочасток, що володіють імпульсом. Частково розглянуті питання будови ядра та характеристики елементарних часток, з яких воно складається. Для студентів інженерно-технічних спеціальностей вузів.