ТЕОРЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ І РОЗВИТКУ У МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ НАВИКІВ ПЕДАГОГІЧНОЇ ТЕХНІКИ - Богданюк, Антоніна; Kyselytsia, Oksana; Богданюк, Василь (молодих вчених (Чернівці, 24-25 квітня 2020 р.) / за редакцією Я. Б. Зорія, О.М Киселиці,- Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2020)
Підготовка майбутніх учителів до оволодіння основами педагогічної майстерності та її складової – педагогічної техніки – одноголосно вважається найслабшою ланкою в системі педагогічної освіти. Це підтверджують результати нашого дослідження. Так, 76% студентів навчальних закладів викладають серйозні труднощі, пов’язані з процесом спілкування, 81% респондентів під час спілкування з аудиторією перебувають у критичному стані, 59% повідомили про м’язові спазми, тривожність, невпевненість, обмеженість, збентеження [1].