Термодинамічний аналіз реакцій контактного обміну в системі CdSb-Cu2+-H2O - Sema, Oksana; Волощук, Анатолій Григорович (Видавництво та друкарня Чернівецького національного університету, 2006)
Методами хімічної термодинаміки і теорії кислотно-основних рівноваг розрахована і побудована діаграма Пурбе для системи CdSb-H2O. Аналіз діаграми з урахуванням розподілу йонних форм Купруму та Кадмію у водних розчинах показав, що контактний обмін у системі CdSb-Cu2+-H2O можливий у кислих розчинах за умов стехіометричного розчинення напівпровідника. Одержані результати можуть бути використані для формування контактів Cu/CdSb методом іонного обміну.
Keywords: стибід кадмію; контактний обмін; діаграма Пурбе