Геоморфологічні типи умов формування русел в басейні Верхнього Пруту - Костенюк, Людмила Володимирівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2011)
В роботі представлено характеристику закономірностей формування геоморфологічних типів русел в басейні Верхнього Пруту. Подано схему поширення геоморфологічних типів русел у межах даного басейну.
Keywords: морфодинамічна класифікація русел; тип русла; руслові процеси; врізиний тип русла; адаптований тип русла; широкозаплавний тип русла; річка Прут; басейн Верхнього Пруту