Макрозвивини та інші руслові форми гірської частини ріки Черемош - Костенюк, Людмила Володимирівна; Kosteniuk, Liudmyla; Смірнова, Віра Геннадіївна; Горшеніна, Людмила Володимирівна (Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, 2007)
Для аналізу руслових переформувань гірського русла Черемоша була обрана 30-кілометрова ділянка річки від злиття Білого і Чорного Черемошу (с. Устеріки) до виходу на Передкарпатську рівнину (с. Кути). Для досліджень використано картографічні матеріали та аерокосмічні знімки за період з 1890 по 2006 рр.
Keywords: макрозвивини; макроформи русла; річка Черемош; руслові процеси; палеомеандри; меандрування; орографічні умови; вимушені звивини