Деякі аспекти застосування комутативної справедливості у цивільних деліктних зобов’язаннях - Halkevych, Serhii (My University, 2018)
У статті комутативна справедливість у деліктних цивільних зобов’язаннях визначається як арифметична пропорція між втратою і вигодою, еквівалентна компенсація деліквентом завданої шкоди, що забезпечує приведення майнового становища потерпілого до стану, що існував до правопорушення. Аналізуючи ситуації заподіяння шкоди таким основоположним цінностям, як життя чи здоров’я, автор робить висновок, що реалізувати деліктні зобов’язання виключно через контекст теорії комутативної справедливості недоцільно, а в окремих випадках і неможливо.
Keywords: справедливість; деліктне зобов’язання; відшкодування шкоди; еквівалентність компенсації