Історія перекладу - Заполовський, М.В. (Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича, 2022)
Курс лекцій з дисципліни «Історія перекладу» знайомить студентів з історією розвитку принципів перекладу від античного світу до сучасності, надає їм можливість опанувати історію перекладацької діяльності та перекладацької думки в різні культурно-історичні епохи з метою виявлення місця перекладу та перекладача в системі культури різних суспільств. Лекції подано німецькою мовою. Для студентів 3 курсу спеціальності 035 Філологія, спеціалізації 035.043 Філологія (Германські мови та літератури (переклад включно), перша – німецька) факультету іноземних мов.