СТРАТЕГІЇ ПОВЕДІНКИ ПІДЛІТКІВ У СИТУАЦІЇ ШКІЛЬНОГО БУЛІНГУ - Лагнюк, Тетяна, Ігорівна (My University, 2023)
Метою роботи є теоретичне обґрунтування та практичне дослідження особливості поведінки підлітків в ситуації булінгу та його попередження. У першому розділі зібрані теоретичні поняття стосовно булінгу, його основних видів та причин виникнення в шкільному середовищі. У другому розділі представлені дані проведеного дослідження та опитування серед учнів школи стосовно виникнення булінгу та виявлення соціальної напруги в учнівському середовищі. За результатами роботи зроблено висновки та пропозиції щодо профілактики виникнення булінгу в шкільному середовищі та охарактеризовано важливість даного питання сьогодні.
Keywords: соціальна робота; булінг; підлітковий вік; шкільне середовище; соціометрія; профілактика