Історія формування гідромережі басейну р. Міхідра - Костенюк, Людмила Володимирівна; Kosteniuk, Liudmyla; Чорней, Іванна (Praha : Publishin House «Education and Science» s.r.o, 2011)
В роботі представлена характеристика гідромережі р.Міхідра та її основні особливості, які відповідають неузгодженості високих терас ріки Черемош із надзаплавними терасами поблизу м.Вижниця. Вони пов'язані із давніми річковими перехопленнями, що зафіксовані науковцями у Багненській долині, яку на даний час і займає сучасне русло досліджуваної ріки.
Keywords: річка Міхідра; історія формування гідромережі; палеорусла; річкові перехоплення; переформування гідромережі річок Українських Карпат