Основний податково-правовий режим держави (за законодавством України) - Havrylyuk, Ruslana (Видавництво “Рута”, 2002)
Виняткова юрисдикція державної влади встановлювати систему податків і зборів, справляти чи стягувати їх у рівній мірі поширюється на весь податково-правовий простір держави. Проте ознайомлення з нормативно-правовими актами української держави, із законодавством про податки, збори ряду зарубіжних держав, вивчення їх практики оподаткування переконує, що кожна держава у межах своїх податково-правових кордонів практикує одночасне використання різних податково-правових режимів.
Keywords: податково-правовий простір; податково-правовий режим; система оподаткування; принцип резидентства; відповідальність платників податків і зборів