Cоціальна профілактика негативних явищ в учнівському середовищі - Прокоп'єва, Юлія Юріївна (My University, 2024)
Магістерська робота на тему «Соціальна профілактика негативних явищ в учнівському середовищі» є дослідженням проблеми попередження негативних явищ серед неповнолітніх у шкільному середовищі. У роботі аналізуються основні причини цих явищ, сучасні підходи до соціальної профілактики, а також практичні методи впливу на формування ціннісних орієнтацій учнів. Особлива увага приділяється діагностиці ставлення учнів до негативних явищ через опитування. Результати дозволяють визначити ефективні стратегії запобігання девіантній поведінці та розробити рекомендації для педагогів, психологів і соціальних працівників. Робота має практичне значення, оскільки її висновки можуть бути використані для формування позитивного соціального клімату в учнівських колективах.
Keywords: Cоціальна профілактика негативних явищ в учнівському середовищі; негативні явища; учнівське середовище; неповнолітні; шкільне середовище