Особливості формування самооцінки молодших школярів в умовах Нової української школи - Ілічук, Юлія (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню особливостей формування самооцінки молодших школярів в умовах Нової української школи. У першому розділі висвітлено теоретичні засади поняття «самооцінка», розкрито її структуру, вікові особливості становлення в молодшому шкільному віці та провідні психолого-педагогічні фактори, що впливають на її розвиток. У другому розділі проаналізовано сучасний стан сформованості самооцінки учнів початкової школи, подано результати констатувального дослідження та визначено рівні розвитку її мотиваційно-ціннісного, когнітивного і діяльнісно- практичного компонентів. Обґрунтовано особливості формування адекватної самооцінки в освітньому середовищі НУШ, зокрема застосування формувального оцінювання, рефлексивних вправ, ситуацій успіху та партнерської взаємодії.
Keywords: педагогічні умови; рефлексія; формувальне оцінювання; Нова українська школа; молодші школярі; самооцінка