Зеді Сміт «Про красу»: метажанровий формат університетського роману - Sazhyna, Alla; Kalynych, Kateryna (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Роман З. Сміт, інтегруючи жанрові ознаки університетського та сімейного романів, розкриває внутрішні конфлікти не лише двох ворогуючих сімей, а й всього вишівського середовища. Авторка виразно ускладнює жанрову форму університетського роману, підкреслює його саме постмодерністську стилістику, ризоматичну іронічну фабулу та актуальні ідеї, які фіксують проблематику історичного моменту.
Keywords: жанр; метажанр; університетський роман; Зеді Сміт; сімейний роман; роман