Технологія розробки компетентнісних завдань з природничо-математичних дисциплін - Byrka, Marian (My University, 2018)
У статті вивчено теоретичні основи розробки компетентнісних завдань з природничо-математичних дисциплін. Охарактеризовано типи, форми, види та вимоги до формування змісту компетентнісних завдань. Деталізовано особливості викладання природничо-математичних дисциплін. Визначено сутність поняття «технологія» та виділено специфічні ознаки технології розробки компетентнісних завдань з природничо-математичних дисциплін. Проаналізовано алгоритми проектування компетентнісних завдань, які наявні у сучасній науковій літературі. Запропоновано технологію розробки компетентнісних завдань з природничо-математичних дисциплін та окреслено особливості її використання.
Keywords: завдання, компетентнісні завдання, природничо-математичні дисципліни, алгоритм конструювання, технологія